Als de dag van toen...
Zo luidt de werktitel van de ouderenvoorstelling die bij Luna’s momenteel in de maak is.
Deze kleurrijke voorstelling gaat op levendige wijze terug in de tijd. Er worden letterlijk dozen uitgepakt. Alsof een stoffig fotoalbum met eerbied wordt schoon geveegd, geopend en de herinnering in al zijn aspecten tot leven komt.
Een groep van jonge, energieke spelers laat de ouderen teruggaan naar hún jonge jaren. Zij zijn in de belevingswereld van de oudere gestapt door simpelweg op bezoek te gaan en onder het genot van een kop koffie met hun te praten. Wat hield hen toen bezig? Wat waren hun toekomstdromen?
De informatie heeft geleid tot een voorstelling die aan de ‘revue’ van vroeger doet denken, maar in een hedendaagse vorm is gegoten. Niet oud en stoffig, maar wel herkenbaar. Liedjes om mee te zingen. Herinneringen om te delen. Humor om te lachen. Oud ontmoet nieuw, maar delen bovenal samen het mens-zijn.
Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Parkstad-gemeenten. De première zal begin 2013 plaatsvinden. Nadere informatie over speelplekken en data worden binnenkort bekend gemaakt. Uiteraard kunt u ook de voorstelling bestellen. Neem gerust contact op met Luna’s over de mogelijkheden.